Pascal and Francis Bibliographic Databases

Help

Search results

Your search

kw.\*:("Hexadiène-2,4oïque acide")

Document Type [dt]

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Publication Year[py]

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Discipline (document) [di]

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Language

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Author Country

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Origin

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Results 1 to 25 of 240

  • Page / 10
Export

Selection :

  • and

Acides polyéniques. I: Activités antifongique et bactériostatique de dérivés de l'acide hexadiène-2,4 oïque = Polyenic acids. I. Fungistatic and bacteriostatic activities of 2,4-hexadienoic acid derivativesLE BAUT, G; SPARFEL, L; CLAIRC, C et al.European journal of medicinal chemistry. 1983, Vol 18, Num 5, pp 441-445, issn 0223-5234Article

Stability of sorbic acid in model food systems of reduced water activity : sugar solutions = Stabilité de l'acide sorbique dans des systèmes modèles à faible activité de l'eau : les solutions de glucidesGERSCHENSON, L. N; ALZAMORA, S. M; CHIRIFE, J et al.Journal of food science. 1986, Vol 51, Num 4, pp 1028-1031, issn 0022-1147Article

Acides polyéniques. II: Dérivés modifiés de l'acide hexadiène-2,4 oïque-(2E,4E) à activités antifongique et bactériostatique potentielles = Polyenic acids. II. Derivatives of 2,4(2E,4E)-hexadienoic acid with potential fungistatic and bacteriostatic activitiesLE BAUT, G; SPARFEL, L; CLAIRC, C et al.European journal of medicinal chemistry. 1983, Vol 18, Num 5, pp 447-455, issn 0223-5234Article

Determination of sorbic acid diffusivity in model food gels = Détermination de la diffusivité de l'acide sorbique dans des gels alimentairesGIANNAKOPOULOS, A; GUILBERT, S.Journal of Food Technology. 1986, Vol 21, Num 3, pp 339-353, issn 0022-1163Article

Degradation products of sorbic acid in aqueous solutions = Les produits de dégradation de l'acide sorbique en solutions aqueusesARYA, S. S; THAKUR, B. R.Food chemistry. 1988, Vol 29, Num 1, pp 41-49, issn 0308-8146Article

Technical note : kinetics of sorbic acid loss during storage of peaches preserved by combined factors = Note technique : cinétiques des pertes en acide sorbique lors du stockage des pêches conservées par des facteurs combinésGERSCHENSON, L. N; ALZAMORA, S. M; CHIRIFE, J et al.Journal of Food Technology. 1986, Vol 21, Num 4, pp 517-519, issn 0022-1163Article

REACTION OF SORBIC ACID WITH UREA IN THE PRESENCE OF VARIOUS PHOSPHORIC ACIDSOTSURU M; INAKI Y; KONDO K et al.1974; TECHNOL. REP. OSAKA UNIV.; JAP.; DA. 1974; VOL. 24; NO 1191-1229; PP. 873-876; BIBL. 3 REF.Article

BREVET 2.324.609 (A1) (76 17594). - 10 JUIN 1976. PROCEDE DE PRODUCTION D'UN ACIDE SORBIQUE SOUS FORME DE GRANULES.sdPatent

Reverse-phase liquid chromatographic determination of benzoic and sorbic acids in foods = Dosage, par chromatographie liquide en phase inverse, de l'acide sorbique et de l'acide benzoïque dans les produits alimentairesBUI, L. V; COOPER, C.Journal - Association of official analytical chemists. 1987, Vol 70, Num 5, pp 892-896, issn 0004-5756Article

Effect of modified ice storage on the shelf-life of shrimp = Effet des modifications du stockage dans la glace sur la durée de conservation des crevettesHO, M. L; CHENG, H. H; JIANG, S. T et al.Nippon Suisan Gakkaishi. 1986, Vol 52, Num 3, pp 479-488, issn 0021-5392Article

Use of sorbic acid and carboxymethyl cellulose as a surface coating in the preservation of apple jam = Utilisation d'acide sorbique et de carboxyméthylcellulose comme revêtement de surface pour la conservation de la gelée de pommeKADAM, P. S; THOMAS, G; INGLE, U. M et al.Journal of food science and technology (Mysore). 1985, Vol 22, Num 5, pp 372-373, issn 0022-1155Article

Sur une demande d'autorisation d'emploi de papier imprégné de sorbate de calcium pour le conditionnement de certains fromages fraisJACQUET, J.Bulletin de l'Académie nationale de médecine. 1985, Vol 169, Num 5, pp 649-650, issn 0001-4079Article

Envasado de aceitunas negras al natural fermentadas en medio aerobico = Conditionnement des olives noires au naturel fermentées en aérobiose = Packing of naturally black olives fermented in an aerobic mediumGARCIA GARCIA, P; DURAN QUINTANA, M. C; GARRIDO FERNANDEZ, A et al.Grasas y aceites (Sevilla). 1986, Vol 37, Num 2, pp 92-96, issn 0017-3495Article

Determination of food preservatives in orange juice by reversed-phase liquid chromatography = Dosage, par chromatographie liquide haute performance, des agents de conservation dans le jus d'orangeLEE, H. S; ROUSEFF, R. L; FISHER, J. F et al.Journal of food science. 1986, Vol 51, Num 3, pp 568-570, issn 0022-1147Article

Effect of potassium sorbate on colour changes in a glucose-glycine system of high water activity = Effet du sorbate de potassium sur les modifications de couleur dans un système glucose-glycine présentant une forte activité de l'eauBUERA, P; CHIRIFE, J; RESNIK, S. L et al.Lebensmittel - Wissenschaft + Technologie. 1986, Vol 19, Num 6, pp 491-492, issn 0023-6438Article

Reaction of sorbic acid with nucleophiles : preliminary studies = Réaction de l'acide sorbique avec des composés nucléophiles : étude préliminaireWEDZICHA, B. L; BROOK, M. A.Food chemistry. 1989, Vol 31, Num 1, pp 29-40, issn 0308-8146Article

Rapport au nom de la Commission No X (Nutrition-Alimentation) sur l'emploi d'acide sorbique (E 200) et de ses sels de potassium (E 202) et de calcium (E 203) pour la conservation de pâtes de légumineuses destinées aux produits de biscuiterieRERAT, A.Bulletin de l'Académie nationale de médecine. 1988, Vol 172, Num 1, pp 95-96, issn 0001-4079Article

Effect of sorbate and pimaricin on surface mold and ripening of Italian dry salami = Effet du sorbate et de la pimaricine sur les moisissures de la surface et la maturation de salami italienHOLLEY, R. A.Lebensmittel - Wissenschaft + Technologie. 1986, Vol 19, Num 1, pp 59-65, issn 0023-6438Article

Sorbic acid diffusivity in relation to the composition of high and intermediate moisture model gels and foods = Corrélations entre la diffusivité de l'acide sorbique et la composition de gels modèles et de produits alimentaires à humidité intermédiaire et élevéeGIANNAKOPOULOS, A; GUILBERT, S.Journal of Food Technology. 1986, Vol 21, Num 4, pp 477-485, issn 0022-1163Article

Sorbic acid-induced erythema and edemaSOSCHIN, D; LEYDEN, J. J.Journal of the American Academy of Dermatology. 1986, Vol 14, Num 2, pp 234-241, issn 0190-9622Article

Selective addition of unsaturated carboxylic acids to terminal acetylenes catalyzed by bis(η5-cyclooctadienyl)ruthenium(II)-tri-n-butyl-phosphine. A novel synthesis of enol estersMITSUDO, T; HORI, Y; WATANABE, Y et al.Journal of organic chemistry. 1985, Vol 50, Num 9, pp 1566-1568, issn 0022-3263Article

Cycloaddition 1,3-dipolaire du diméthyldiazométhane sur des esters et nitriles polyéniques. Accès aux esters cis et trans chrysanthémiques à partir des esters δ-méthylsorbiques Z et E = 1,3-Dipolar cycloaddition of dimethyldiazomethane with polyenic esters and nitriles. An access to cis and trans chrysanthemic esters from (Z) and (E)-δ-methylsorbic estersFRANCK-NEUMANN, M; MIESCH, M.Bulletin de la Société chimique de France. 1984, Num 9-10, pp 362-370, issn 0037-8968, 2Article

Etude de la réactivité de divers organométalliques, en particulier d'organocuprates lithiens, vis-à-vis de composés carbonylés α,γ-diéthyléniques: application à la préparation de composés carbonylés β-éthyléniques = Study on reactivity of miscellaneous organometallic compounds, specially of lithium organocuprates towards α,γ-diethylenic carbonyle compounds: application in the synthesis of β-ethylenic carbonyle compoundsKADIB ELBAN, Ahmed.1983, 59 fThesis

Lithium trienolate of sorbic acid as a d6 synthon. Synthesis of 7-hydroxy-2,4-dienoic acidsBALLESTER, P; COSTA, A; GARCIA-RASO, A et al.Tetrahedron letters. 1985, Vol 26, Num 30, pp 3625-3628, issn 0040-4039Article

Acides polyéniques. III: Acides, bromo-4 hexadiène-2,4 oïques et dérivés à activités antifongique et bactériostatique = Polyenic acids. III. 4-bromo 2,4-hexadienoic acids and their derivatives with fungistatic and bacteriostatic activitiesLE BAUT, G; SPARFEL, L; CLAIRC, C et al.European journal of medicinal chemistry. 1983, Vol 18, Num 5, pp 457-463, issn 0223-5234Article

  • Page / 10